Tyssevatnet + Skåla

Allerede mandag 03.09 startet vår aller første tur med linja, etter en fin “bli-kjent”uke på skolen. ! Med tavla full av tegninger av fjell, sokker, og pakkeliste printet ut til alle, var vi så klare vi kunne bli! De matansvarlige trasket til butikken for å kjøpe inn til baligryte og havregrøt. Selv om de sosa frem og tilbake i lang tid, presterte de å glemme og kjøpe kylling. Så etter at bussen var stappet med sekker og oss tirsdags morgen, cruiset vi avgårde til butikken igjen. 

 

 

 

Og da kunne endelig turen begynne på ordentlig. Etter én times kjøring parkerte vi ved et ungdomshus, fordelte all maten og begynte ferden opp mot Tyssevatnet!

 

Sekkene var ganske tunge, og de første bakkene var nokså bratte! Vi dura likevel oppover med godt humør og til tider god sang ( eller hva Christina?) 

Det var litt tåkete, men hvilken rolle spiller det? Med en gang vi kom frem løp flesteparten av oss rett ut i vannet uansett. Heldigvis var det ikke så kaldt som mange av oss hadde frykta!

 

Hytta var liten og utedoen lukta vondt, men vi hadde det som plommen i egget vi 😉 Vi hadde photoshoot i vakkert lys med fjell og vann som bakgrunn!

 

Mot kvelden ble noen i hytta for å sove der, mens andre balanserte over en murvegg i mørket for å sove under åpen himmel! Utover kvelden lettet tåken og stjerne tittet frem én etter én.

Quote:  «Yo yo yo, jeg ser BALLE mange stjerner nå!» – Martin Skjåvik

Utsikten vi våknet til dagen etter var helt fantastisk! Sol, fjell og vann – livet smilte :))

 

Etter havregrøt (med peanøttsmør?) til frokost, snublet vi oss ned fra fjellet og kjørte avgårde til Tjugen campingplass i Loen. Der skulle vi sove for natten!

 

Etter digge burgere, svidde pølser og fem-minutters dusjer i “varmt” vann, la vi oss! Noen i telt og andre under en bokstavlig talt åpen himmel 🙁

Dagen etter var det opp og hopp, på enda en fjelltopp 😛 Lærer’n sa vi måtte ha med 10 brødskiver til lunsj!?

Så begynte den laange turen opp til Skåla! Her kom Christian med sin vanlige, typiske Christian-løgn; han sa han skulle gå sakte foran… Vi er spent på å se hva han mener med fort, for å si det sånn.

 

Første pause ble ved en bekk, og den andre pausen ved et vann! Her badet flere av oss 🙂 Siste etappe ble litt sur med regn og vind, men gjett om vi hadde det bra! #nårharvidetbra?

Martin og Christian var tha real MVP’s og tok en ekstra sekk hver! <3 Vi tror virkelig alle kjente på mestringsfølelsen da vi gikk de siste høydemeterne opp til toppen.

 

Kakao og kos i Skålabu sto for tur! Joikakaker, gode samtaler og litt lek måtte til før vi la oss slitne ned på madrassene som dekket hele hyttegulvet!

Og for en utsikt vi våknet til på fredag! Det var rett og slett vakkert. Selvfølgelig måtte en photoshoot til også her! Vi koste oss vel og lenge før vi motvillig måtte pakke sammen og forlate Skåla.

 

Turen ned gikk nokså fort! Men knærne våre fikk virkelig kjørt seg.
Da vi kom tilbake måtte vi pakke sammen teltene som hadde tørket etter den forrige “litt fuktige” natten. Deretter gjensto én times kjøretur tilbake til skolen!

 

Dagen etter kjente nok samtlige på minnene fra turen i leggene ;))

Tusen takk for en herlig tur!
Vi koste oss i massevis og har bonda som bare det ❤

Koz og klemz fra oss,

Amalie og Jenny med Y ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *