Uke 4 – Matauk

Denne uken har vi hatt matauk. Det vil si at vi skulle lære å øke matforrådet vårt og lære om innhøsting av mat/ressurser fra naturen.
Vi har vært fordelt på de fem forskjellige gruppene: vedhogst, sauesanking, fiske, flatbrød+lefser og sopp+bær.

Sopp og bær gruppen har plukket epler,  sopp og laget eplemos og deilig eplekake.

Lefse og flatbrød gruppen fikk besøk av en dame fra Sunnmøre museum som lærte de å lage lefser og flatbrød.

Mange av elevene fra klassen har vært med på sauesanking. Der løp de etter sauer i Bjerkedalen for å prøve å fange de. Første dagen fikk de bare 4 sauer, mens den andre dagen 25 sauer :O 

Fiske gruppen har fisket fisk, hvis du lurte 😉 Den deilige fisken ble til fantastiske fiskekaker som vi spiste til middag.

Ute i skauen har vedhogst tilbrakt matauk, der de har saget ned trær og hogget opp ved.

Fredagen var en ren linjedag hvor vi padlet kajakk. Vi padlet helt fra Amfi senteret til stranden ved Ørsta Camping der vi tente bål.

Det ble en ekstra søndag denne helgen, på grunn av et avlyst seminar lørdagen som skulle handle om å gå over Grønnland på langs. Det vil si at noen folk holdt seg inne på rommet, og slappet av mens andre var i Kiwi hallen og spilte ultimate frisbee. På kvelden hadde vi kosekveld med pizza og aktiviteter i peisestua.

Søndag hadde vi en fantastisk kyllinggryte til middag og eplekake til dessert. Mange hadde en deilig avslappende dag, mens noen gikk tur og oppdaget den første snøen.

Klem fra Annbjørg og Henriette Viola Christine <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *