Uke 11: Strandafjellet ++

Mandagen startet som vanlig med valgfag før lunsj. Deretter gikk resten av dagen med til planlegging og innkjøp av mat til turen. Vi skulle tilbringe de 4 neste dagene med ski, snowboard og annen morro, og dele leilighet med baliklassen.

Da tirsdagen kom var det tid for avreise. Bilene skulle kjøre 8:30, så i kjent stil kom vi oss ikke avgårde før klokken hadde bikket 9. Nesten 2 timer senere var vi endelig framme og alle var mer enn klare for å komme seg ut i bakken. Nikolai skulle prøve seg på snowboard, Amalie sto også på brett og resten av klassen skulle forbedre slalåm-teknikken. Med nesten snøstorm utover dagen var det ikke mange av løypene som holdt åpne, men alle fikk kjørt så lenge de orket den første dagen. Til middag sto mexicansk gryte på menyen, og det smakte godt etter en lang dag ute. Kvelden fortsatte rolig med litt TV, litt snakk og masse kos.

Onsdagen våknet vi til et tåkehav utenfor vinduet og nye 6 timer i bakken sto på agendaen. Alle hadde blitt enda bedre allerede første dagen, så det var en læringsklar gjeng som spiste den faste havregrøten med peanøttsmør til frokost. Flere fikk prøve noen av de løypene som var stengt tirsdagen, og det var spennende å kjøre i både løssnø og i tåke. Taco var vel kanskje høydepunktet for mange denne dagen, og det finnes vel lite som er bedre enn en ekte Body&Mind-taco. Ellers gikk kvelden i veldig lik stil som tirsdagen, med unntak av litt hopplaging som fikk aktivisert de som fortsatt hadde igjen litt energi etter dagen.

Torsdags morgen sto alarmene til Andrea, Jenni og Jenny på 4:20, og planen var en soloppgangstur til toppen av Roaldshorn. Det vi ikke visste var at prepareringsmaskinen også var ute på denne tiden av døgnet og med en kilometer lang vaier ute fikk ikke de “håpefulle dannelsesprosjektene” fortsette mer enn 1/4 av veien. Likevel ble det en fin start på dagen å både gå opp og kjøre ned under stjernehimmelen, og soloppgangen fikk vi likevel sett fra terrassen. Ellers tittet jo da solen fram for første gang og vi fikk virkelig se de fantastiske fjellene vi omgås med. Dette var nok for mange den beste dagen, med deilig nysnø fra dagen før og ellers nydelig vær. Tror kanskje dette også ble den dagen det ble tatt flest bilder av alt fra natur, solstoler og hverandre. Resten av dagen og kvelden gikk med til å spise hamburgere, slappe av og nyte den siste kvelden på tur.

Før vi kunne dra i bakken på fredag ryddet vi og vasket oss ut av leiligheten. Deretter nøt alle siste dagen i bakken, og man kan trygt si at alle har hatt progresjon gjennom denne lille uka på Strandafjellet. Fredagen fikk også både Henriette og Seline prøvd seg på snowboard, noe de synes var veldig gøy. Utover dagen begynte bilene å kjøre slitne elever tilbake til skolen. Noen i klassen tilbragte kvelden på konsert, mens de andre slappet av på skolen.

Lørdag sto Tor-Erik sitt seminar om Svalbard på agendaen. Og ellers ble helgen brukt til diverse aktiviteter, og oppladning til en ny og spennende uke. En bra uke ble selvsagt avsluttet med Heimebane i TV-stua søndag kveld, ekstra stas for noen som dagen før hadde besøkt selveste Ulsteinvik.

Suss og nuss, Nikolai og Jenny

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *