Uke 38: Matauk

Heii bloggen!

Vi startet denne uken med en time valgfag, deretter startet vi å planlegge matauk. Vi ble delt inn i grupper etter hva vi skulle gjøre de neste 3 dagene. Aktivitetene var sauesanking, fisking, baking, bærplukking og vedhogst. 

Bakerne var kjempeflinke til å bake flatbrød, lefser og spesielt skillingsboller. 

Fiskerne fisket på tre forskjellige steder mellom Ørsta og Volda. Hvor de både fisket, la teiner og sløyde fisken. Den ene gruppen var på båten Tigergutten, den andre gruppen var på Nordlys og siste var på en liten båt. Gruppen på Nordlys klarte å fiske opp hele 70 fisk! 

Sauesankerne dro til Langedalen for å prøve å hente inn sauene fra fjellet. Tross mye regn, sludd, motvillige sauer og turgåere som gjorde jobben litt vanskeligere, klarte sauesankerne til slutt å samle rundt 20 sauer etter «et par» løpeturer opp og ned dalsidene. Når vi trodde vi endelig var ferdig for dagen klarte en av sauene å stikke av gårde, men Eirik reddet dagen ved å bære den tilbake til moren sin. 

Vedhuggerne skaffet masse ved og klarte å fylle 30 sekker! 

Bærplukkerne plukket bær, epler og sopp. Med dette ble det laget syltetøy, saft, kantarellsuppe og en utrolig god eplekake. 

Etter matauk og mye god mat brukte vi fredagen med røde kors og hadde livredningskurs. På lørdagsseminaret hadde vi besøk av fairtrade vi lærte masse, men viktigste av alt fikk vi sjokolade og brownies <33

På kvelden hadde vi volleyballturnering. Det var veldig gøy, selv om vi ikke vant. 

XOXO, Alexander og Andrine <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *